Review Foto op Schoolplaat

Omdat voor veel cliënten een vergroting op dibond te duur is, kijk ik ook graag naar alternatieven. Zo heb ik bijvoorbeeld al eerder reviews geschreven over foto’s op hout, aluminium en foto’s op canvas. Mensen willen toch graag een mooie vergroting van hun foto als wanddecoratie. Daarom dit keer een z.g.n. schoolplaat gekozen om uit te testen. Een versie van een foto canvas. Deze zou gaan dienen als decoratie in de praktijkruimte van mijn vrouw, waar wel een mooie grote natuurfoto zijn plaats zou kunnen vinden. Het bestellen op de site van fotocadeau.nl gaat erg makkelijk en snel. En al na twee dagen kreeg ik bericht dat de zending klaar was en verstuurd zou gaan worden, compleet met track & trace code. Niet veel later dan ook bezorgd in een stevige verpakking in de vorm van een koker. De foto wordt opgerold geleverd, compleet met ophangsysteem.

Dat ophangsysteem werkt erg mooi: het zijn zowel boven als onder twee houten latten, even groot als de breedte van de foto. In mijn geval 120 cm. In de latten zitten magneetjes zodat je de foto er makkelijk tussen kunt klemmen. Binnen 5 minuutjes was het gepiept. Wat betreft de kwaliteit van de foto ben ik niet 100% tevreden. Dat kan ook liggen aan de lagere kwaliteit van het origineel dat ik opgestuurd had. Het was iets matter/ doffer dan we hadden gehoopt. Met name was dat zichtbaar in de wittinten.
Wat ook opviel was dat de foto bleef krullen aan de zijkanten. Dat lijkt in de loop der tijd iets minder te worden, maar ik weet niet of dat verdwijnt. Wees je ervan bewust dat dit dus zo is. Net als bij de schoolplaten van vroeger. Dus zie het maar als de charme van dit soort vergrotingen. Verder is het elastiek waaraan het hangt canvas zwart maar wel aanpasbaar in lengte. Ik zou zelf liever voor een witte koord gekozen hebben, maar dat is (nog niet) mogelijk. Al met al is het een mooie aanvulling op het aanbod van presentatie mogelijkheden bij fotocadeau.nl. Wij zijn er blij mee!

Leave A Reply

*

Geverifieerd door ExactMetrics