Latest Posts

Ontmoeting met Esther Prent: Wethouder met ambitie voor Steenbergen

Een opdracht van de Gemeente Steenbergen bracht me in contact met Esther Prent, wethouder en eerste loco-burgemeester. De passie en bevlogenheid van Esther voor haar werk en haar ambities voor de toekomst van Steenbergen maakten indruk.

Gewoon Lokaal Steenbergen: verbinding en samenwerking centraal

Esther is lid van Gewoon Lokaal Steenbergen, een partij die zich met hart en ziel inzet voor de lokale gemeenschap. Verbinding en samenwerking zijn sleutelwoorden in haar visie. “Ik wil graag verbindingen creëren tussen inwoners, verenigingen, ondernemers, de gemeente én buurgemeenten,” vertelde ze tijdens ons gesprek. “Persoonlijke contacten zijn belangrijk, evenals het samen zien van kansen. De gemeente kan thema’s laten samenkomen en initiatieven vanuit de gemeenschap ondersteunen.”

Een unieke blik op Steenbergen

De fotoshoot vond plaats op diverse locaties in Steenbergen die een rode draad vormen door Esthers leven in de stad. Van haar favoriete park tot het gemeentehuis, elke plek vertelt een eigen verhaal. De foto’s stralen Esthers trots op Steenbergen en haar vastberadenheid om de stad nog mooier en leefbaarder te maken uit.

Menselijkheid in beeld

Als fotograaf streef ik ernaar om de persoonlijkheid van mijn subjects centraal te stellen. Het was dan ook een genoegen om Esther op beeld te mogen zetten.

Portret in het Moco Museum

De schoonheid van fotografie op locatie is dat je steeds weer verrast wordt. Je weet nooit precies wat je tegenkomt, en dat maakt het juist zo spannend. En wat is er nou leuker dan op een onverwachte plek te komen waar je prachtige foto’s kunt maken? Zoals in het Moco Museum in Amsterdam, waar ik de kans kreeg om Sedgwick-medewerkers Sanne Wilms en Marc Tilro te fotograferen.

Sedgwick is gespecialiseerd in het afhandelen van claims in het “Special Risks Field”, waaronder dus ook de museumwereld. De foto van Sanne en Marc in het Moco Museum symboliseert dan ook perfect de expertise van Sedgwick op dit gebied.

Paul Kampman, beeldmaker: het logo

We zien hier een minimalistisch ontwerp. Het logo dat voor Paul Kampman werd ontworpen door ontwerpbureau Logorivals is strak, slim en simpel. Een helder en puntgaaf ontwerp is makkelijker te herinneren. Het zegt meer met minder. Kosten noch moeite zijn bespaard door Logorivals om te komen tot dit pareltje. Ook de website ziet er geweldig uit.

Maar eerst zoomen we verder in op het ontwerp van dit logo. We zien een icoon/logo en herkennen hierin gelijk een iris, maar in zijn geheel zo strak uitgelijnd dat alles in perspectief valt. Dat is dan ook gelijk de prachtige dubbele bodem in dit ontwerp. Als beeldmaker ben je ook genoodzaakt om alles in perspectief te zien. Op die manier maak je de mooiste beelden. Het is alsof dit logo ons wil vertellen: “Hey, kijk eens mee door de ogen van deze beeldmaker”.

En het zal niet als een verrassing komen, maar op de schitterende website van Paul Kampman, www.paulkampman.nl, krijgen we een voorproefje van hoe het is om door zijn lens te kijken. Werkelijk prachtige foto’s zijn hier te bewonderen. Opvallend is ook hier het minimalistische ontwerp van de website. Minimalisme is de poging om dingen tot hun eenvoudigste vorm, karakter of functie te herleiden (Wikipedia). In het geval van deze website kunnen we stellen dat de perceptie van de bezoeker voor alles gaat, zeker ook voor de expressie van de ontwerper. Eenvoud is de sleutel. Het wekt nieuwsgierigheid, maar beperkingen vereisen ook meer creativiteit. Bovendien drukt het de kosten; werken met slechts enkele elementen en functies bespaart de ontwerper immers tijd.

Zakelijk portret Rotterdamse advocaat Bert van Leeuwen

Rotterdam, 5 februari 2024 – In deze blogpost het zakelijk portret van advocaat Bert van Leeuwen, gevestigd in Rotterdam. Bert is gespecialiseerd in arbeidsrecht, auteursrecht en letselschadezaken. Hij zet zijn juridische expertise met passie in om problemen van cliënten te voorkomen of op te lossen.

Naast zijn werk als advocaat is Bert parttime docent Recht aan de Hogeschool Inholland in Rotterdam. Hierbij een uit de serie foto’s die ik van Bert heb gemaakt in de hogeschool, waarbij we optimaal gebruik hebben gemaakt van het prachtige daglicht.

Profielfoto’s tandartsenpraktijk B-Dent

B-Dent tandartspraktijk Bussum lanceert nieuwe website met unieke profielfoto’s

De ultramoderne tandartspraktijk B-Dent in Bussum heeft onlangs haar nieuwe website gelanceerd. De website kenmerkt zich door een professionele uitstraling met een unieke twist: de profielfoto’s van de medewerkers.

De kracht van ‘mouse-over’ techniek

De profielfoto’s zijn gemaakt door Paul Kampman en tonen twee verschillende gezichten van de medewerkers. Met behulp van de ‘mouse-over’ techniek kan de bezoeker van de website switchen tussen een foto van de medewerker in witte bedrijfskleding en een foto in vrijetijdskleding.

Twee fotoshoots, twee kanten

Tijdens twee fotoshoots werden per persoon de twee beste profielfoto’s geselecteerd. Dit resulteerde in een professionele én persoonlijke uitstraling van de website.

Een geslaagd project

De medewerkers van B-Dent zijn erg blij met de nieuwe website en de unieke profielfoto’s. Paul Kampman is trots op het resultaat en de samenwerking met B-Dent.

Credits voor het ontwerp en realisatie gaan natuurlijk ook naar: Website ontwerp PH Ontwerp en Website bouw Studio Dien Bos voor WordPress websites

Teamfoto Medewerkers Tandartsenpraktijk

 

Zakelijke Profielfoto Menzo de Muinck Keizer

Profielfoto Menzo de Muinck Keizer: onderscheidend op LinkedIn

Haarlem, 6 december 2016 – Onlangs had ik de eer om de nieuwe zakelijke profielfoto voor LinkedIn te maken van Menzo de Muinck Keizer, Managing Partner / Global Talent Mobility expert bij Baker Boucher.

Baker Boucher helpt CIO’s en IT Service Providers om mondiaal te werken vanuit expertise op het gebied van resourcing, offshoring, nearshoring en outsourcing. Daarnaast verzorgt Baker Boucher onder meer het executive recruitment voor interim en vaste IT of IT gerelateerde senior rollen.

Uitdaging:

De foto’s werden gemaakt in Haarlem op een onbekende zakelijke locatie in december, wanneer het al vroeg donker wordt. De beschikbare middelen waren beperkt tot een reportageflitser.

Oplossing:

Door de juiste flitstechniek toe te passen, kon ik het omgevingslicht me laten spelen en met HiSpeed Sync een mooie achtergrondonscherpte creëren. Dit zorgt voor een dynamische foto met een aangename uitstraling.

Resultaat:

Een onderscheidende zakelijke profielfoto die Menzo’s professionaliteit en expertise uitstraalt en hem helpt om op te vallen op LinkedIn.

Profielfoto Menzo de Muinck Keizer

Buitenportret Jeannette Korevaar

Vijf dames stralen na make-over door Modebedrijf Klingel en visagiste Jeannette Korevaar

Rotterdam, 24 november 2016 – Modebedrijf Klingel verraste onlangs vijf dames met een complete make-over. Een team van specialisten, waaronder visagiste Jeannette Korevaar uit Bergambacht, stonden klaar om de dames een onvergetelijke dag te bezorgen.

Jeannette, gepassioneerd over visagie, creëerde voor elke dame een prachtige look. De dames leerden van haar tips en tricks om hun make-up zelf te perfectioneren.

“Het was een geweldige dag om te zien hoe deze dames stralend van zelfvertrouwen naar huis gingen,” aldus Jeannette. “Ik ben blij dat ik mijn expertise kon delen en ze heb kunnen inspireren.”

Enkele weken later sloot Jeannette de samenwerking af met fotograaf Paul Kampman onder het genot van een kopje koffie. “We kijken uit naar een verdere samenwerking in de toekomst,” aldus Jeannette.

Foto: Jeannette Korevaar, visagiste

portretfoto jeannette korevaar

portretfoto jeannette korevaar

Portretfoto Michele Sparreboom

Jaarcongres ZZPRO Hillegersberg Schiebroek: inspiratie door Michèle Sparreboom

Rotterdam, 24 november 2016 – Afgelopen week vond in Rotterdam het jaarcongres plaats van ZZPRO Hillegersberg-Schiebroek. De dagvoorzitter was Michèle Sparreboom, een inspirerende Rotterdamse onderneemster die met haar enthousiasme en gedrevenheid de zaal wist te boeien.

ZZPRO: De stichting ZZPRO Hillegersberg-Schiebroek zet zich in voor de ruim 2000 zzp’ers in dit deel van Rotterdam. Dit doet ZZPRO door de kwaliteiten van de ondernemers te bundelen, te promoten, de samenwerking te stimuleren en gezamenlijk naar buiten te treden.

Michèle Sparreboom: Met haar Rotterdamse mentaliteit wist ze met succes haar eigen droombaan te creëren. Ze is bijzonder actief op social media en met haar blogs geeft ze haar volgers inkijk in haar leven. Deze laten zien wat allemaal mogelijk wordt, wanneer je doet en deelt waar je passie ligt.

Spreker, dagvoorzitter en talkshow-host: Inmiddels is Michèle uitgegroeid tot een veelgevraagd spreker, dagvoorzitter en bevlogen talkshow-host in het hele land.

Het jaarcongres van ZZPRO Hillegersberg-Schiebroek was een groot succes! Michèle Sparreboom inspireerde de aanwezigen met haar verhaal over passie, ondernemerschap en social media.

Portretfoto Michele Sparreboom

Portretfoto collega Emiel Lops

Portret van collega-fotograaf Emiel Lops

Rotterdam, 22 november 2016 – Vandaag had ik een inspirerend collegiaal overleg met collega-fotograaf Emiel Lops. We bespraken onze ervaringen, tips en tricks en wisselenden ideeën uit over de toekomst van de fotografiebranche.

Naast ons gesprek, had ik ook de kans om een portret te maken van Emiel. Het resultaat is een krachtige en professionele foto die mijn passie voor fotografie perfect weergeeft.

portretfoto emiel lops

Portretfoto Emiel Lops

Profielfoto Ilse Breget, Rotterdamse online copywriter

Ilse Breget: Online copywriter voor pakkende teksten & SEO

Gisteren had ik het genoegen om Ilse Breget opnieuw vast te leggen op camera voor haar zakelijke profielfoto’s en website. Ilse is dé online copywriter die jou helpt met het creëren van aansprekende commerciële teksten die écht converteren. Denk aan teksten voor je website, mailingen of nieuwsbrieven.

SEO-expertise voor optimale vindbaarheid

Naast haar talent voor pakkende teksten, is Ilse ook een kei in SEO. Ze hielp mij met het behalen van topposities in Google op mijn gewenste zoektermen. Zo ben je altijd verzekerd van optimale vindbaarheid en bereik je jouw doelgroep effectiever.

Meer dan alleen een copywriter

Maar Ilse is meer dan alleen een copywriter. Ze is een gedreven professional met een passie voor haar vak. Haar enthousiasme en expertise maken van haar een waardevolle partner voor elke ondernemer die zijn online zichtbaarheid wil vergroten.

Maak kennis met Ilse!

Benieuwd naar wat Ilse voor jouw bedrijf kan betekenen? Bezoek haar website

Portretfoto van Ilse Breget

Portretfoto van Ilse Breget

Geverifieerd door MonsterInsights